Achtergrond

De chatbot van Telenet koos mijn volgende weekendfilm

We gingen in gesprek met Mr. More, de nieuwe chatbot van Telenet die op basis van je keuzes en kijkvoorkeuren aanbevelingen doet voor films en series uit de Play More-catalogus.

De dagen van doelloos zappen zijn al lang achter ons. Dankzij on-demanddiensten kiezen we zelf naar wat we kijken en wanneer. Als het van Telenet afhangt, behoort ook het bladeren door lange lijsten met beschikbare films en series binnenkort tot het verleden. Ik liet mijn volgende weekendfilm bepalen door de nieuwe chatbot van Telenet.

In het kader van een bredere vernieuwing van zijn eigen tv-kanalen, waarop het aanbod van on-demanddiensten Play en Play More wordt gepromoot, lanceert Telenet ook de chatbot Mr. More. Het gaat om een testproject dat na drie maanden wordt geëvalueerd en op basis daarvan al dan niet als volwaardige functie zal worden uitgerold.

Mr. More is een chatbot voor Facebook Messenger die je aan de hand van vraag en antwoord suggesties biedt voor films en series uit Telenets aanbod. Ik nam de proef op de som en besloot bij Mr. More te informeren naar een goede film om dit weekend te bekijken.

Ik vraag naar een film en krijg meteen drie kandidaten voorgeschoteld: Maze Runner: The Scorch TrialsSolace of D’Ardennen. Maze Runner en D’Ardennen ken ik al, maar Solace is me nog onbekend. Ik vraag Mr. More waar de film over gaat en hij antwoordt met een beknopte beschrijving.

Een film over een helderziende die de FBI helpt met het oplossen van moorden, dat kan ik meestal wel smaken. Laat ik toch nog even verder zoeken of er niets leukers te vinden is. Kan Mr. More me nog andere films suggereren die gelijkaardig zijn aan Solace? Het antwoord is eerder teleurstellend.

Op basis van mijn interesse in Solace stelt de chatbot BlackExtraction en… F.C. De Kampioenen 2: Jubilee General voor. Hmm.

Alleen Extraction, een film over een voormalig CIA-agent die wordt gekidnapt door terroristen, komt nog een beetje in de buurt van het type film waar ik naar op zoek ben.

In naam van de wetenschap besluit ik om mijn conversatie nog even verder te zetten. Vertel eens Mr. More, wat voor films heb je mij te bieden in dezelfde stijl als F.C. De Kampioenen?

London Has FallenMad Max: Fury Road en The Boy. Niet meteen de films waar ik me aan had verwacht, maar toegegeven, ik wil ze alledrie liever zien dan F.C. De Kampioenen. Na een potje iene, miene, mutte valt de keuze op London Has Fallen. Een druk op de knop “Yes! Kijken in Yelo” opent meteen de Yelo-app. Ik hoef alleen nog lekker achteruit te zakken in de zetel en kan beginnen kijken naar de film die Mr. More voor me heeft uitgepikt.

Op basis van dit eerste gesprek met Mr. More is het moeilijk om onder de indruk te zijn van de aanbevelingskwaliteiten van de chatbot. Dat kan evenwel over tijd nog verbeteren. “Mr. More is een zelflerende aanbevelingstoepassing,” klinkt het in het persbericht van Telenet. Op basis van machine learning zou de chatbot dus steeds beter moeten worden in het voorspellen van films en series die jij leuk vindt.

Hoe meer informatie de chatbot van jou en andere gebruikers verzamelt, hoe beter hij dus zou moeten worden in het voorspellen van wat jij leuk vindt. Telenet benadrukt daarbij dat het je Facebook-profiel niet uitleest en je persoonlijke gegevens die via de chatbot worden verzameld niet doorverkoopt aan derde partijen, tenzij je daar uitdrukkelijk toelating voor geeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business