Achtergrond

Blockchain ontketend: hoe de technologie achter bitcoin de wereld kan veranderen

De digitale munt bitcoin wordt mogelijk gemaakt dankzij de blockchain. Die technologie kan de manier waarop we handel drijven in de toekomst voorgoed veranderen, al zal dat niet noodzakelijk dankzij de bitcoin zijn.

Waarom zou je in godsnaam met bitcoin betalen? Is het zelfs een goed idee om de digitale munt aan te schaffen? En wat is dat nu precies, een digitale virtuele munt? We ontleden bitcoin en andere cryptocurrency, maar focussen ons ook op de achterliggende technologie.

De blockchain zelf heeft immers veel meer toepassingen dan een virtuele munt alleen. De technologie zou de manier waarop we handel drijven in de toekomst weleens voorgoed kunnen veranderen. Daarom spitten we volledig uit hoe het werkt, kijken we naar de voor- en nadelen, blikken we vooruit op de toekomst en gaan we zelf aan de slag om een bitcoinportefeuille aan te leggen.

We spreiden onze analyse van de blockchain en bitcoin over vier artikelen. Ieder onderdeel staat op zich en het hele verhaal kan je in willekeurige volgorde lezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business