Nieuws

Http/2 maakt surfen veiliger en sneller

Het hypertext transfer protocol heeft na zestien jaar voor de eerste keer een update gekregen. Http/2 maakt surfen veiliger en sneller.

De IETF HTTP working group heeft de http/2-standaard goedgekeurd. Deze nieuwe standaard is de eerst vernieuwing sinds 1999 toen http/1.1 werd uitgebracht, zo schrijft Mark Nottingham, voorzitter van de working group, op zijn blog. De standaard bevindt zich nu in een fase waarin input gegeven kan worden.

De grootste verbetering van http/2 is de mogelijkheid voor multiplexing. Hierbij kunnen meerdere http-requests gebundeld vanuit de browser naar een server worden gestuurd. Dit leidt tot een vermindering van het aantal actieve connecties, wat een flinke snelheidsverbetering in het surfgedrag tot gevolg heeft.

Ook wordt het gebruik van het TLS-protocol door websites hierdoor aantrekkelijker. Deze versleuteling zal met de nieuwe standaard een website veel minder vertragen.

Chrome en Firefox zijn ondersteuning voor het nieuwe protocol al aan het testen. Wanneer http/2 echt actief wordt is nog onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business