Achtergrond

Pixel 2 en meer: dit mag je verwachten van Google

Vanavond onthult de zoekgigant verschillende nieuwe producten, waaronder de Google Pixel 2. We zetten de belangrijkste informatie op een rij.

Exact een jaar geleden toonde Google de allereerste Pixel-smartphones aan de wereld. Vanavond is het de beurt aan de opvolgers van de toestellen, de Pixel 2 en Pixel 2 XL. Opnieuw probeert de internetgigant de trends van het afgelopen jaar te synthetiseren tot de perfecte Android-telefoon ‘made by Google’. Verder zal Google naast de smartphones ook nog enkele andere nieuwe producten uit zijn mouw schudden.

Pixel 2 en Pixel 2 XL

Googles Pixel-telefoons komen in twee varianten: een standaardversie en een groter XL-toestel. In tegenstelling tot vorig jaar zijn de verschillen tussen beide modellen veel meer uitgesproken. Het standaardmodel heeft een 5 inch-scherm en full HD-resolutie, de XL-variant is uitgerust met een display van 6 inch en QHD-scherpte.

Net zoals bij de oorspronkelijke Pixel-telefoons heeft Google goed gekeken naar wat de concurrentie het afgelopen jaar gedaan heeft. Dat vertaalt zich in vernieuwingen van het design van de Pixel 2 XL: de grotere broer krijgt een 18:9-beeldverhouding en display met dunne bezels. Volgens de lekken zou het ontwerp van de kleine Pixel 2 nagenoeg hetzelfde blijven als dat van het origineel. Afgezien van het scherm en design, verschillen de telefoons enkel in de grootte van hun batterij: 2.700 mAh versus 3.520 mAh.

Conservatieve camera

Binnenin beide toestellen zit de Qualcomm Snapdragon 835, de chipset die je ook terugvindt in onder andere de Samsung Galaxy S8 en de OnePlus 5. Er was ook sprake dat de telefoons met de nieuwe Snapdragon 836 zouden komen, maar dat gerucht lijkt steeds minder waarschijnlijk.

De Google Pixel 2. Bron: www.venturebeat.com

De toestellen hebben achteraan een vingerafdrukscanner en een opvallende, enkele cameralens. Hier zou Google conservatief geweest zijn en gewoon dezelfde 12 MP-sensor hebben gebruikt als bij de eerste Pixel-reeks, gekoppeld aan zijn straffe HDR+-software. Je krijgt dus dezelfde camera-capaciteiten als de eerste generatie Pixels.

Laatste keer buitenshuis

De audio-ingang verdwijnt en maakt plaats voor een dubbele speaker. Opladen doe je via usb-C. De toestellen zijn te koop in configuraties met 64/128 GB opslag en 4 GB RAM. De Pixel 2 werd geproduceerd door HTC en zou hierdoor met dezelfde knijpfunctie komen als de HTC U11. De Pixel XL 2 heeft Google in handen gelegd van LG. De Pixel 2 start vanaf 649 dollar, de Pixel XL 2 vanaf 849 dollar. De standaardversie zou al vanaf 19 oktober beschikbaar zijn, de Pixel XL 2 verschijnt op 15 november.

Dit zijn naar alle waarschijnlijkheid de laatste Pixel-telefoons waarvan Google de productie aan een andere fabrikant toevertrouwt. De internetreus finaliseerde vorige week een deal met HTC om zijn smartphonetak over te nemen. Op basis van de huidige informatie lijkt het duidelijk dat de Google Pixel XL 2 de show zal stelen vanavond.

Pixelbook

Google roept de pers niet alleen bijeen om zijn nieuwste smartphones aan de wereld te tonen, het presenteert ook andere nieuwe hardware. Een nieuwe Chromebook met het Pixel-merk bijvoorbeeld. De ‘Pixelbook’ is een hybride premiumlaptop met een prijskaartje van 1.199 dollar voor het instapmodel. Het 12,3 inchtoestel zou dezelfde unieke 3:2-ratio hebben als de voorgaande Pixel-laptops. Het scherm heeft een resolutie van 2.560 x 1.700 pixels en kan 360 graden gedraaid worden zodat de laptop als tablet te gebruiken valt. De standaardconfiguratie komt met een Intel Core i5 en de optie op 128, 256 of 512 GB SSD-opslag. Er zou ook een eigen Google-stylus in het spel zijn, die niet standaard bij de laptop zit en je nog eens 99 dollar kost.

Bron: Droid-Life

Verder licht Google vanavond het doek van de Google Home Mini, een kleinere variant van zijn Assistant-speaker Google Home. Ook het Daydream-project wordt niet vergeten: er komt een vernieuwde Daydream View VR-headset met controller. Over de bril is verder niet veel bekend, enkel dat deze iets duurder zal zijn als zijn voorganger met een kostprijs van 99 dollar.

Googles Pixel-evenement start vanavond om 18 uur. Via YouTube kan je het event live vanuit je bureaustoel of zetel meemaken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business