Achtergrond

Overal internet in huis: de beste wifi-repeaters

De goedkoopste en makkelijkste oplossing om een instabiele internetverbinding te verhelpen, maar daarom niet altijd de meest optimale.

De bekendste oplossing om stokje te steken voor een stokkend wifi-signaal, is een wifi-repeater. Het is alleszins de goedkoopste oplossing, en mogelijk ook de meest eenvoudige. Het enige wat je moet doen, is de repeater in het stopcontact steken en het wachtwoord van je wifi invullen. Daarna kan je meteen aan de slag met een groter bereik. Precies omwille van het installatiegemak kiezen veel gebruikers voor deze oplossing. Omdat je maar één stopcontact nodig hebt, heb je alle vrijheid waar je de repeater kan installeren.

Inboeten aan snelheid

Klinkt als muziek in de oren, maar deze bakjes geven wel een flinke knauw aan de snelheid van je internetverbinding. De nieuwe zone van de repeater halveert vaak de snelheid van het wifi-signaal op de plaats van de repeater, waardoor die nog lager ligt in de nieuwe wifi-zone waar je voordien geen bereik had. Een stabiele, maar trage internetverbinding vertaalt zich nu eenmaal niet automatisch in een fijne surfervaring. Wil je ook op de bovenverdieping een 4K-filmpje kunnen streamen, dan is het beter om bijvoorbeeld een powerline aan te schaffen of oude router in te schakelen als access point.

[related_article id=”211828″]

Voor de beste prestaties is het aangeraden om de repeater ergens te plaatsen waar je laptop nog ongeveer twee tot drie streepjes bereik heeft. Mik altijd op een gemiddeld bereik! Hoe verder je de repeater van de wifi-router plaatst, hoe slechter het signaal dat hij kan opnemen. Dit heeft een rechtstreekse impact op je wifi-snelheid. Probeer daarom verschillende stopcontacten in huis.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business