Nieuws

Cooliris: de coolste manier om foto’s te bekijken op je iPad

Het oog wil ook wat en daarom geeft de iOS-app Cooliris je online fotoverzameling de ultieme kijkervaring met zijn indrukwekkende 3D-beeldmuur.

We kenden Cooliris al jaren van zijn extensies die  je kon gebruiken om online opgeslagen foto’s op een spectaculaire manier in de browser te bekijken. De ontwikkelaar heeft onlangs besloten om zijn aanpak te veranderen en heeft zich nu vol overgave gestort op mobiele apps, waarvan deze iOS-versie het eerste bewijs is.


Terwijl andere fotodiensten mikken om zoveel mogelijk foto’s op zijn eigen servers te verzamelen, specialiseert Cooliris zich juist in het samenbrengen van zoveel mogelijk verschillende fotodiensten.

Het biedt ondersteuning voor Instagram, Picasa, Google+ en Flickr en introduceerde onlangs integratie met Google Drive, de online harde schijf van de Amerikaanse zoekmachine. Maar het is ook mogelijk om lokale foto’s van je iPad of iPhone te bekijken of Cooliris in te zetten als je door Google Images opf Facebook navigeert.

Cooliris geeft al die beelden weer in een interactieve 3D-fotomuur die ideaal is voor een tablet of smartphone. Je kunt niet alleen bekijken, maar ook op een eenvoudige manier commentaar toevoegen aan foto’s en favoriete afbeeldingen delen op je favoriete sociale netwerken.


We vinden het wat jammer dat Cooliris zijn browserextensies vaarwel heeft gezegd, maar begrijpen tegelijkertijd dat de tablet ideaal is voor zijn innovatieve manier van fotoweergave. Het enige dat we toch echt aan te merken hebben  op deze dienst, is het ontbreken van een app voor Android of andere platforms.

Cooliris voor iOS is gratis en kun je afhalen in de iTunes App Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business