Nieuws

Diefstalbeveiliging uit een spionnenfilm op Android

Als een dief aan de haal is gegaan met je Android-telefoon, wil je exact weten wie de dief is en waar je hem kunt vinden. TheftSpy is de ultieme spion die je helpt bij je missie.

Elk modern mobiel besturingssysteem heeft op dit moment wel de een of andere dienst die je helpt om je toestel te vergrendelen en op te sporen bij verlies of diefstal. Maar uiteraard wil je er alles aan doen om je dure smartphone weer terug krijgen. De gratis Android-app TheftSpy, met een hele waaier aan spionnentools, is hier de ideale kandidaat voor.

TheftSpy is vooral bedoeld om je toestel op te sporen als het niet meer in je bezit is. Na installatie van de app registreer je een account, waarna je via een beheerpaneel in de browser vanop afstand trucs kunt uithalen die spionnen versteld zullen doen staan.

Zorg alleen wel dat je zowel op je toestel als in de browser bent ingelogd, anders werkt de app niet. De app zal in je startscherm verschijnen met een generiek Android-icoon, maar je kunt hem ook activeren door het nummer 127001 in te voeren in het digitale nummerpaneel en op bellen te drukken.

[related_article id=”161563″]

Je kunt het werkelijk zo gek niet verzinnen en TheftSpy is er toe in staat. Zo kun je audio opnemen, Facebookberichten openen, video’s opnemen en de dief via GPS-signalen of zelfs netwerksignalen volgen op Google Maps.

Daarnaast zijn er de meer standaard functies als wissen op afstand en het sturen van waarschuwingsboodschappen. Dat kan een simpele tekst zijn in dreigend rood, maar je kunt de gestolen smartphone de waarschuwing ook laten uitspreken.

Het is tenslotte mogelijk om de TheftSpy-app onzichtbaar te maken, zodat iemand anders geen idee heeft dat hij een spion op zijn toestel heeft. Bij een dief is dit uiteraard de bedoeling, maar dat betekent dat de app ook kan worden ingezet voor spionage. De auteur waarschuwt weliswaar dat hij accounts verwijdert die zich hier aan schuldig maken, maar ik denk niet dat veel mensen zich hierdoor laten tegenhouden.

Veel van de meest geavanceerde functionaliteit, zoals het aflezen van WhatsApp-berichten of synchroniseren van in het geniep genomen afbeeldingen is alleen beschikbaar voor de Premium-versie. Maar omdat je die kunt aanschaffen via het beheerpaneel, kun je pas besluiten om de app te kopen als je Android-toestel eenmaal is gestolen.


Voordat je deze app op je toestel installeert, lees dan eerst deze waarschuwing. Vanwege de aard van deze app vraagt de ontwikkelaar werkelijk om alle mogelijke toestemmingen die je maar kunt verzinnen, waaronder het wegschrijven naar usb-opslag, het wissen van accounts en het sturen van tekstberichten.

Houd er bovendien rekening mee dat je Android-toestel geroot moet zijn voor sommige functionaliteit. We hebben deze app ook op een tablet getest, maar ondervonden hier problemen met de registratie. Omdat tablets bovendien geen simkaart hebben, lijkt de functionaliteit hier minder geslaagd.

Als je dus ook maar de minste twijfel hebt, zet deze app dan niet op je Android-toestel. Van wat ik heb kunnen zien, is dit echter een bijzonder krachtige app om smartphonedieven op te sporen, die bovendien een flink aantal functies gratis aanbiedt.

Download TheftSpy in Google Play

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business