Nieuws

Personaliseer Android tot in de kleinste details

Apex Launcher vervangt het startscherm en applicatiemenu van je smartphone of tablet, zodat je ze tot in de kleinste details naar eigen smaak kan aanpassen.

Android wordt vaak geprezen om zijn uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en dat gaat heel wat verder dan het wijzigen van een achtergrond of beltoon. Vooral wanneer je een aangepaste launcher gebruikt, ontdek je in hoeverre je het platform naar je eigen hand kan zetten.

Een launcher vervangt het thuisscherm en het applicatiemenu van je smartphone of tablet. Er zijn heel wat verschillende alternatieven in de Play Store te vinden, maar wij hebben vandaag Apex Launcher voor je uitgekozen. Die biedt heel wat mogelijkheden en wordt regelmatig bijgewerkt.

[related_article id=”158662″]

Wat kan je nu allemaal wijzigen? De mogelijkheden zijn erg uitgebreid, maar we sommen de belangrijkste zaken even voor je op. Voor een volledig overzicht kan je op de website van Apex Launcher terecht.

Laten we beginnen met het thuisscherm. Iets wat veel fabrikanten ook al in hun eigen schil stoppen, is de mogelijkheid om extra schermen toe te voegen en te verwijderen. Maar daarnaast kan je met Apex Launcher onder meer ook het applicatieraster aanpassen, tot maximaal 10 kolommen en 10 rijen.

Ook in het applicatiemenu kan je het raster naar eigen smaak aanpassen. Daarnaast kan je de sorteermethode wijzigen, de achtergrond van het overzicht transparant(er) maken en applicaties uit het overzicht verbergen. Bovendien kan je ook extra tabbladen toevoegen (standaard “Apps” en “Widgets”) om het applicatiemenu nog beter te organiseren.

Het zijn maar enkele van de dingen die je met Apex Launcher kan aanpassen. Verder heb je ook nog controle over overgangseffecten, scrolleffecten, de weergave van iconen, het gedrag van knoppen en elementen, enzovoort.

De betalende versie voegt daar bovendien nog eens een heel aantal zaken aan toe, zoals bijvoorbeeld de weergave van het aantal ongelezen e-mails en sms-berichten op het icoontje van de respectievelijke apps.

Het mag duidelijk zijn, Apex Launcher is een erg krachtige applicatie die heel wat te bieden heeft voor wie het standaard uiterlijk van zijn Androidtoestel niet goed genoeg vindt. Net omwille van al die mogelijkheden, zal je er wel even mee bezig zijn om alles naar wens in te stellen.

De aanpassingen van de launcher zijn heel makkelijk terug ongedaan te maken, dus je hoeft niet bang te zijn om even met de app te experimenteren. Je kan altijd zonder problemen terugkeren naar de standaard launcher van je toestel.

Je kan Apex Launcher gratis downloaden uit de Google Play Store. Wil je de extra mogelijkheden van de betalende versie, dan kan je Apex Launcher Pro downloaden voor 2,99 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business