Nieuws

Cinemagram: Ultrakorte videoclips publiceren op iPhone en Android

Vine van Twitter is de nieuwste online hype, die iPhone-gebruikers korte video's laat schieten en publiceren. Concurrent Cinemagram kan dat ook op Android, inclusief geinige speciale effecten.

Na Instagram lijkt Vine de nieuwste hype onder smartphonegebruikers, die gebruikers video’s van maximaal zes seconden laat schieten. Die clips worden in een eeuwige loop gepubliceerd, zodat het feitelijk geanimeerde gifjes zijn.

Een deel van het succes heeft te maken met het feit dat de app van Twitter momenteel alleen op de iPhone beschikbaar is, wat doet denken aan het exclusieve karakter van Instagram voordat Facebook de fotoapp voor veel geld opkocht.

Cinemagram is een capabel alternatief voor Vine en heeft nu al iets wat de Twitter-app nog niet heeft: een Android-app. De videodienst was al sinds februari op iOS beschikbaar en komt nu dus ook naar de miljoenen mensen die met een Google-telefoon over straat lopen.

[related_article id=”158662″]

Met de app maak je nog kortere clips dan je al gewoon was op Vine (4 seconden), maar je kunt er dankzij allerlei extra’s een waar kunstwerk van maken.

Je kunt foto’s en video combineren, verschillende artistieke effecten toevoegen. Het is daarnaast mogelijk om op de clips te reageren of op een equivalent van de ‘vind ik leuk’-knop te drukken.

Het is uiteraard ook mogelijk om de GIFs direct te delen op Facebook en Twitter, want de clips zijn uiteraard bedoeld om te showen aan anderen.

Download Cinemagram nu voor iPhone/iPad in de iTunes App Store of ga naar Google Play voor de Android-versie.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business