Nieuws

YouTube-oprichters lanceren iPhone-app voor videocollages

Het tweetal dat ooit startte met YouTube is terug in de kijker met Mixbit, een gratis iPhone-app, waarmee gebruikers hun smartphonevideo's kunnen laten samensmelten en online publiceren.

Chad Hurely en Steve Chen lanceerden donderdag een nieuwe app die Vine en Instagram partij moet geven op de steeds voller wordende markt voor mobiele video’s.

Hoewel het beginproces exact hetzelfde is als bijvoorbeeld Vine, is het concept achter Mixbit van een heel andere orde. Gebruikers beginnen met opnemen via de app en uploaden het resultaat naar de cloud.

De video’s, die maximaal 16 seconden mogen duren, kunnen nu onderdeel worden van een soort visuele mixtapes, die maximaal uit 256 clips kunnen bestaan. Je kunt daarbij knippen en herschikken en het is mogelijk om meerdere clips achter elkaar op te nemen en te uploaden.

[related_article id=”160734″]

Volgens het tweetal zullen de clips zich in het publieke domein bevinden, waardoor iedereen een eigen montage kan maken met het beschikbare videomateriaal. Gebruikers hebben geen profiel en een volgfunctie ontbreekt, al kun je het resultaat van je harde werk op andere netwerksites publiceren.

MixBit is voorlopig alleen verkrijgbaar op iOS en is gratis te downloaden via de Apple App Store. Een Android-versie is in de maak en zou later dit jaar moeten verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business