Nieuws

Remumber-app helpt kinderen hun ouders terugvinden

Remumber leert kinderen het telefoonnummer van hun ouders aan door het als vergrendelcode voor smartphone of tablet te gebruiken.

We durven er van uit gaan dat het merendeel van onze lezers het telefoonnummer van zijn ouderlijke woonst nog uit het hoofd kent. De tijden zijn echter verandert: vaste lijnen raken in een privé-omgeving stilaan passé en smartphones zorgen er voor dat je geen telefoonnummers meer van buiten moet kennen. Het resultaat: kinderen kennen het telefoonnummer van hun ouders steeds minder van buiten.

Missing Children Europe lanceert daarom Remumber: een app die zoon- of dochterlief enerzijds moet helpen om een telefoonnummer van buiten te leren en anderzijds ouders moet sensibiliseren. Je installeert de app op je eigen smartphone of de gezinstablet. Om het toestel in kwestie te ontgrendelen moeten de kinders het juiste telefoonnummer intypen. Typen ze een fout, dan moeten ze opnieuw beginnen. Wanneer Remumber detecteert dat er geen inpunt komt en het kind dus naar alle waarschijnlijkheid niet meer precies weet welk cijfer er volgt, geeft de app zelf een typ.

De makers van de applicatie gaan er van uit dat het eenvoudiger is voor kinderen om de ontgrendelcode van een tablet die ze dagelijks gebruiken te onthouden, dan een telefoonnummer dat ze nauwelijks of nooit moeten intypen. Loopt je kind toch ergens verloren, dan weet het hoe je te bereiken bent. Ook wanneer kinderen zelf al een telefoon hebben komt de applicatie van pas. Zo zijn ze immers niet hulpeloos wanneer ze het toestel verliezen of de batterij plat raakt.

Missing Children Europe hoopt dat de applicatie ouders zal sensibiliseren, zeker nu de zomer er aan komt. Het ontwikkelde de app in samenwerking met MediaMonks en Famous, dat er in een persbericht op wijst dat er aan de Belgische kust alleen al jaarlijks 1.000 kinderen verloren lopen. Volgens Missing Children is het installeren van de app meteen een goed moment om een aantal basisregels op te stellen voor het geval dat je je kind toch eens uit het oog verliest.

De gratis applicatie is verkrijgbaar via de Play Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business