Nieuws

Viridi: virtueel plantje om je tot rust te brengen

De grootste genoegdoening van de leuk ontworpen app Viridi is je virtuele bloempot dag na dag zien groeien.

In tegenstelling tot het hyperpopulaire Pokémon Go zal je dagelijks geen uren spenderen aan Viridi, maar dat betekent niet dat je niet evenveel voldoening kan halen uit de simulatie-app. Viridi geeft je de verantwoordelijkheid over de verzorging van een virtuele plantenbak. An sich werkt het programma net zoals games als Farmville en afgeleiden: je klikt een aantal keren op het scherm en je krijgt een resultaat. In dit geval is dat een gezonde en bloeiend plantje. Ontwikkelaar Ice Water Games is er echter in geslaagd om een zen-element toe te voegen aan Viridi dat je niet vlug bij concurrenten zal vinden.

Groene vingers

Wanneer je start met Viridi krijg je de keuze uit een paar geselecteerde sets van vetplantjes die in je in je bloembak kan zetten. Het design van die pot kan je zelf bepalen uit een tiental ontwerpen, van sober grijs tot flashy prints met geometrisch design of katten. Zodra dat is afgehandeld, kan je je groene vingers uittesten. Er zijn twee basis-acties uit te voeren in Viridi: je kan je planten individueel water geven, en je kan het onkruid wieden dat om de zoveel uur agressief de kop opsteekt. Beide handelingen nemen alles bij elkaar een minuutje in beslag, wat je een idee geeft van hoe lang je dagelijks actief met Viridi bezig zal zijn. Er kruipt ook permanent een slak op de rand van je bloempot, maar het weekdier toont gelukkig geen interesse in het opeten van het groen.

Het plezier van Viridi komt uit het feit dat je je plantjes elke dag een stukje ziet groeien. Behalve als je er moeite voor doet of de app te lang verwaarloost, is het onmogelijk om de flora te laten afsterven. Het programma is gratis, maar bevat wel in-app aankopen. Die beperken zich grotendeels tot het aanschaffen van andere plantsoorten, mocht je je originele vetplantjes beu worden. Je krijgt elke week een willekeurig zaadje gratis. Extra geld pompen in de app om het groen sneller te laten groeien is niet mogelijk. Je kan ook een virtueel appartement aanschaffen om je bloempot in uit te stallen.

Viridi is beschikbaar op Android en iOS en heeft een desktopvariant voor Windows en macOS die te vinden is op gameplatform Steam.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business