Nieuws

Schakel je pc uit van waar ook ter wereld

Met Unified Remote voor Android en iOS voeg je de functionaliteit toe die zovele andere afstandsbedieningen ontbreken.

Velen gebruiken hun smartphone om hun computer vanop afstand te besturen. Snel een document van de harde schijf plukken, een bestand downloaden of nog iets helemaal anders: de smartphone is de ideale compagnon om onderweg snel iets te bereiken op je computer. Vele van die apps missen echter een nuttige functionaliteit: een simpele knop die je toelaat vanop afstand je pc af te sluiten.

Net als je verwarming, kan je die wel eens vergeten af te sluiten wanneer je het huis verlaat. Dat is zonde, want zowel je computer als je elektriciteitsrekening hebben baat bij een afkoelperiode. Unified Remote kan je hierbij helpen. De app bestaat uit twee componenten: één voor op je smartphone en een server-applicatie die je op je computer installeert.

De server-applicatie download je hier, waarna je hem installeert. Eens dat gebeurd is, installeer je Unified Remote op je smartphone (iOS of Android) en initialiseer je een verbinding met de server op je computer via wifi of bluetooth. Unified Remote biedt verschillende functies aan om vanop afstand uit te voeren: Basic Input, File Manager, Keyboard, Media, Screen en Power. Die laatste laat toe om je computer vanop afstand af te sluiten of te herstarten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business