Nieuws

Gebruik de Instagram-app op Windows 10-pc

Instagram omarmt het universele Windows-concept en introduceert zijn mobiele app nu ook op de pc.
[download_file]Instagram komt naar Windows 10-laptops en –desktops. Microsoft probeert sinds de lancering van Windows 10 ontwikkelaars te overtuigen om mee te stappen in het universele Windows-verhaal. Apps voor mobiel en de desktop draaien zo identieke code, maar passen zich slim aan al naargelang het scherm waarop een gebruiker ze opent. Microsoft hoopte met het concept zijn apps populairder te maken. Het idee is uitstekend, maar in de praktijk sprongen ontwikkelaars niet massaal op de kar en bleef het marktaandeel van Windowstelefoons als een baksteen zinken. In het eerste kwartaal van dit jaar waren Microsofts telefoons goed voor amper 0,7 procent van het wereldwijde marktaandeel.

Instagram behoort tot het selecte clubje mainstream applicaties dat wel beschikbaar is op Windows Phone. De ontwikkelaars profiteerden echter niet van het universele luik dat de Windowsomgeving biedt, en hielden hun app exclusief voor mobiele toestellen. Daar komt nu dus verandering in. Iedereen met een Windowscomputer kan de app uit de winkel downloaden.

De app zelf verschilt bijgevolg nauwelijks van de mobiele versie. De code is identiek, maar de applicatie past zich aan aan het grotere scherm. Je kan niet alleen foto’s bekijken of commentaren achterlaten, maar ook beelden uploaden die op je pc staan. Die foto’s moeten dan wel onder de afbeeldingen-map in een Camera Roll-folder staan. Zelfs notificaties tekenen present. Een uitgesproken meerwaarde tegenover de mobiele versie kunnen we de app niet noemen, maar het is fijn dat Instagram hem beschikbaar maakt op meer platformen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business