Nieuws

Samsung onthult krachtigste Windows Mixed Reality-bril van het moment

De HMD Odyssey bevat de meest high-end hardware van het moment en biedt zo een interessant alternatief voor zijn goedkopere Gear VR-headset.

Samsung introduceert de HMD Odyssey, een krachtige virtual reality-bril voor het Windows Mixed Reality-platform. De koptelefoon heeft een hogere resolutie dan de HTC Vive en Oculus Rift en maakt gebruik van OLED-schermen. Zo biedt de Zuid-Koreaanse technologiereus een high-end alternatief voor zijn goedkope Gear VR-bril. De HMD Odyssey moet de krachtigste headset zijn die dit jaar nog uitkomt voor Windows Mixed Reality.

Krachtpatser

De headset lijkt de meest high-end hardware aan boord te hebben van het moment. In de HMD Odyssey zitten twee OLED-schermpjes van 3,5 inch met een resolutie van 1.440 bij 1.600 pixels. Bij de Vive en Rift ligt dat een stuk lager, met 1.080 bij 1.200 pixels per oog. De schermpjes hebben een verversingssnelheid van 60 of 90 Hz en geven een beeldhoek van 110 graden weer, waardoor gebruikers nog sterker het gevoel hebben zich in een 360-gradenruimte te bevinden.

Vooraan steken camera’s om de positie van de controllers te traceren. Ook een gyroscoop en versnellingsmeter zijn aanwezig. De HMD Odyssey weegt 645 gram en koppel je met je pc door een HDMI 2.0- en USB 3.0-kabel. Geluid wordt aangestuurd via een geïntegreerde hoofdtelefoon van AKG. Samsung claimt dat de headset daarmee 360-gradengeluid kan nabootsen. AKG vormt deel van Harman, een audioproducent die het Zuid-Koreaanse concern vorig jaar overnam.

Andere fabrikanten zoals Acer en HP bieden goedkopere brillen aan (met lcd-panelen en een kleinere beeldhoek van honderd graden). Met de HMD Odyssey mikt Samsung duidelijk op het premiumsegment. Enkel Asus bracht al een vr-bril uit met OLED-schermen, maar die beperkte de resolutie tot 1.080 bij 1.200 pixels per oog.

[related_article id=”214267″]

Windows Mixed Reality

Vanaf de volgende update van Windows 10, de Fall Creators Update, zal je aan de slag kunnen gaan met de vr-brillen. De nieuwe versie van Windows 10 is gepland midden oktober. Met Windows Mixed Reality bouwt Microsoft aan een platform dat zowel virtual als augmented reality dichterbij brengt voor iedere gebruiker. Naar eigen woorden is een Mixed Reality-bril (MR) beter in staat om bewegingen van gebruikers te registreren en te volgen, doordat camera’s en sensoren in de headset zelf zijn geplaatst. Het nieuwe platform ondersteunt SteamVR zodat je zonder problemen games in virtual reality kan spelen.

Inclusief controllers kan je voor 499 dollar de HMD Odyssey op de kop tikken in de Amerikaanse webwinkel. Hoeveel hij bij ons zal kosten is niet bekend, maar omgerekend komt dit uit op ongeveer 513 euro (inclusief btw). Vanaf 7 november kan je de bril kopen in de Verenigde Staten, een verschijningsdatum in België volgt later.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business