Nieuws

Olympus LS-11 EU

Dat dit toestel niet zomaar een dictafoontje is, merk je wanneer je het vastneemt. De LS-11 voelt namelijk erg stevig en robuust aan. Ook de knoppen liegen er niet om: dit is een recorder vol mogelijkheden.

Zo kun je het opnameniveau, de gevoeligheid van de microfoons en de lowcutfilter regelen zonder in de menu’s te moeten duiken.

Aan de achterkant zien we een aansluiting om de recorder op een statief te monteren en twee luidsprekers om je opname voor te beluisteren. Dat is handig als je je opnames rechtstreeks op het toestel wilt bewerken, al vinden we dat de speakers daarvoor net niet luid en gedefinieerd genoeg zijn.

De opnamekwaliteit is onberispelijk, op voorwaarde dat je op voorhand de kans hebt gehad om alle instellingen juist te zetten. De menu’s zijn erg gebruiksvriendelijk en je vindt probleemloos je weg in het bos van opties. De LS-11 heeft maar liefst 8 GB aan intern geheugen, dat je kunt uitbreiden met SDHC-kaartjes. Aan ruimte dus geen gebrek.

Spionage
De twee letterlijk en figuurlijk uitstekende microfoons doen hun job erg goed, maar er is ook een aparte microfooningang en een lijningang voorzien.

Als je de meegeleverde infraroodontvanger op de LS-11 aansluit, kun je hem van op afstand bedienen met de kleine afstandsbediening. Ook leuk is de functie Auto Recording, die de opname automatisch start zodra een bepaald geluidsniveau wordt overschreden. Wanneer het volume weer zakt, stopt de opname al even automatisch. Handig om te spioneren.

Olympus LS-11 EU
Prijs: 399 euro (januari 2010)

PRO: geluidskwaliteit (tot 24 bit en 96 kHz), mogelijkheden
CONTRA: prijzig, instellen vergt wat tijd

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business