Nieuws

Reggefiber levert 1 Gbps

De Nederlandse netwerkbeheerder Reggefiber gaat zijn netwerk upgraden naar 1 gigabit per seconde. In Zeewolde biedt provider XMS via het netwerk al een verbinding van 200 Mbps aan.

“Het netwerk zelf beschikt over 1 Gbps en de provider via ons netwerk heeft nu een abonnement van 200 Mbps up- en download”, licht Gaby Ter Keurs, wholesalemanager bij Reggefiber toe.

Momenteel is de snelheid enkel in Zeewolde verkrijgbaar. Al wil Reggefiber deze snelheid verder uitrollen op plaatsen waar het in Nederland actief is.

Reggefiber is geen klassieke internetprovider maar beschikt over een netwerk dat glasvezel tot aan de huizen aanlegt (fiber to the home of FTTH). Hiermee is het zowel actief als passief aanwezig in Nederland, maar het acteert vooral als groothandelaar naar de providers toe.

Er lijkt ook een markt te zijn voor de hypersnelle verbinding. Volgens Ter Keurs zijn er altijd vijf tot acht procent klanten die voor de snelste verbinding gaan. “We zien dat die breedbandverhogingen continu plaatsvinden. Wat wij nu als een gemiddelde snelheid ervaren, was enkele jaren geleden ook enorm snel.”

Of de hoge snelheid kan zorgen voor netwerkproblemen, staat volgens Reggefiber buiten kijf omdat het netwerk volledig uit glasvezel bestaat. “Daar zit in principe geen bottleneck op, en als die er zou komen, dan kan je dat snel oplossen met meer netwerkapparatuur.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business