Nieuws

Bijlages slepen naar Gmail

Google heeft een paar kleine maar erg handige aanpassingen gemaakt aan Gmail. Gebruikers kunnen bijlagen die ze willen meesturen voortaan in het Gmailbericht slepen. Ook krijgt de webmaildienst een betere integratie met Google Agenda.

Opvallend is dat beide updates niet eerst een tijd in Gmail Labs hebben vertoefd, maar meteen als afgewerkte functie geïntroduceerd werden.
 

De zogeheten ‘drag-and-drop attachments’ geeft je de mogelijkheid om bestanden van op je desktop meteen naar een e-mailbericht te slepen, waarna ze geüpload worden. Let wel: dit lukt enkel als je Google Chrome of Firefox 3.6 gebruikt.

[related_article id=”158901″]

Als je het bestand naar het Gmailvenster sleept, krijg je een groen vak te zien waarin je het kan loslaten. Het uploaden gebeurt op de achtergrond, zodat je al gerust aan het begeleidende mailtje kan beginnen tikken (of iets anders kan doen).

Uitnodiging invoegen
De andere nieuwe functie in Gmail voegt een kleine tekstlink toe: ‘Invoegen: Uitnodiging’. Met een eenvoudige klik open je een venster dat gelinkt is met Google Agenda en kan je mensen uitnodigen om deel te nemen aan een specifieke activiteit.

Zodra je de mail verstuurt, wordt het evenement op de Google-kalender van de ontvangers gezet, of (als ze geen Google-gebruikers zijn) als bijlage in een ics-bestand meegestuurd.

Van deze twee functies is de drag-and-drop duidelijk de spectaculairste. Het zorgt ervoor dat de functionaliteit van Gmail aanzienlijk uitgebreid wordt en dat deze webtoepassing steeds meer op echte software begint te lijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business