Nieuws

Opera voor iPhone al ruim miljoen keer gedownload

Opera Software laat trots weten dat zijn Opera Mini-browser voor de iPhone de eerste dag na zijn lancering meer dan een miljoen keer is gedownload.

Het exacte cijfer, volgens de telling van Apple, is 1.023.380. In een persmededeling schept Opera op met het feit dat de Mini-browser voor de iPhone momenteel de meest gedownloade applicatie is in 22 App Stores.

Apple liet Opera toch toe
Het feit dat de Operabrowser door Apple werd toegelaten in de App Store, deed wat wenkbrauwen fronsen. Apple staat erom bekend om geen extern ontwikkelde applicaties toe te laten die concurreren met hun eigen software (in dit geval: Safari).

[related_article id=”158256″]

Maar Opera wist zich een weg rond de Apple-restricties te banen door een iPhoneversie te maken van zijn mobiele browser, die voor het aanleveren van internetdata vertrouwt op servers van Opera – eerder dan op de klassieke manier waarbij een browser data vraagt en aangeleverd krijgt via gangbare webstandaarden.

Nieuwsgierigheid
Of het hoge downloadcijfer ook een graadmeter is voor het succes van Opera Mini 5 voor de iPhone is nog maar de vraag. Vanwege de hype die ontstaan is over het al dan niet toelaten van de browser, zullen veel iPhonegebruikers de applicatie geïnstalleerd hebben uit nieuwsgierigheid. De eerste recensies zijn wel positief, maar er duiken toch ook wel wat klachten op, zoals het gebrek aan pinch-and-zoom (waarbij je kan inzoomen op een webpagina door met twee vingers een knijpbeweging te maken).
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business