Nieuws

Gsm-foto’s verraden je locatie

Weinig smartphonegebruikers zijn zich ervan bewust dat de foto’s die ze nemen onder bepaalde omstandigheden hun locatie kunnen verraden.

Tijdens de hackersbijeenkomst Next Hope in New York wees onderzoeker Ben Jackson op de risico’s die je neemt als je een foto die je met een smartphone hebt gemaakt online zet. Sinds een generatie of twee kunnen smartphones gps-coördinaten in de exif-metadata van een foto opnemen.

2,5 miljoen foto’s
Jackson baseert zijn uitspraken op een onderzoek naar meer dan 2,5 miljoen foto’s die via Twitter gepost werden. In 65.000 gevallen, of ongeveer drie procent, kon hij uit de metadata de plaats achterhalen waar de foto’s genomen werden.

[related_article id=”158578″]

Om zijn punt kracht bij te zetten, lanceerde Jacksons bedrijf Mayhemic Labs de website ICanStalkU.com. Die site scant Twitter en afgeleiden als Twitpic, Yfrog en Sexypeek in realtime op links naar foto’s en plaatst de traceerbare exemplaren online.

De onderzoeker raadt smartphonegebruikers aan om geotagging bij het fotoprogramma uit te schakelen. Op de website vind je handleidingen voor verschillende modellen en merken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business