Nieuws

Amazon kondigt nieuwe Kindle aan

Amazon heeft een nieuwe versie van de Kindle aangekondigd. De e-lezer is lichter en kleiner, heeft een beter scherm en een langere batterijduur dan zijn voorgangers.

De nieuwe Kindle zal verkrijgbaar zijn in twee configuraties. Voor 189 dollar krijg je de versie met wifi en 3G, voor 50 dollar minder moet je het zonder 3G stellen. Hoewel het apparaat kleiner is geworden, en dus ook lichter, blijft het scherm zes inch groot.

3.500 boeken
Het e-inkscherm is hetzelfde type dat in de grotere Kindle DX Graphite wordt gebruikt. Het contrast ligt de helft hoger en bladeren kan 20% sneller. Het interne geheugen werd verhoogd van twee naar vier gigabyte, goed voor ongeveer 3.500 digitale boeken.

[related_article id=”152275″]

De nieuwe Kindle zou een maand moeten kunnen meegaan op een batterijlading. Dat is dubbel zo lang als de voorganger. Voorwaarde is wel dat je wifi uitschakelt, met wifi zou het toestel het tien dagen uithouden.

Nieuwe browser
Wat de interface betreft, krijgt het apparaat een nieuwe op WebKit gebaseerde browser mee. Flash en video zijn wel nog steeds uitgesloten. Daarnaast is de ingebouwde pdf-lezer verbeterd en kan je nu ook met stemcommando’s door menu’s navigeren.

Amazon zal zijn jongste telg vanaf 27 augustus leveren in 140 landen, waaronder België en Nederland. Bij de prijs van het toestel moet je wel nog de btw bijtellen. In België is dat 21% terwijl men in Nederland goedkoper af is met 19% btw. De verzendkosten zijn in de prijs inbegrepen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business