Nieuws

Google aast op gegevens Facebookgebruikers

Google Me, de sociaalnetwerkdienst van de zoekgigant, zal deze herfst uitgerold worden. Directeur Eric Schmidt hengelt daarom naar de gebruikersdatabase van concurrent Facebook.

Google Me wordt geen alleenstaand platform maar wordt ingepast in andere Google-diensten zoals de zoekrobot en YouTube. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld op de hoogte gebracht worden als een van hun vrienden een video bekijkt. Dat vertelt een anonieme bron aan de Wall Street Journal.

‘Andere manieren om eraan te komen’
Maar om op te kunnen boksen tegen het immens populaire Facebook, dat al meer dan een half miljard leden telt, hoopt Google-CEO Eric Schmidt dat zijn concurrent een handje helpt. En als Facebook zijn data niet deelt, wat logisch lijkt, zijn er andere manieren om eraan te komen, liet Schmidt zich deze week cryptisch ontvallen tijdens de ZeitGeist-bijeenkomst van Google.

Door de vriendenlijst van een Facebookgebruiker te koppelen aan zijn adressenboek in Gmail kan deze meer vrienden vinden in Facebook. Dat is een van de toepassingen van de Facebookdata die Schmidt voor ogen heeft. Momenteel krijgt noch Google noch Twitter toegang tot die informatie, zelfs als een gebruiker hiervoor zijn toestemming zou geven.

Ook Apple zag zich gedwarsboomd door Facebook toen het zijn sociale muziekplatform Ping lanceerde. Van de aangekondigde integratie via Facebook Connect bleek niet veel terecht te komen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business