Nieuws

Schadeclaim L&H huizenhoog

Het hof van beroep in Gent velt maandag het langverwachte arrest in de zaak van het failliete taaltechnologiebedrijf Lernout & Hauspie.

De top van het vroegere LHSP nv wordt beschuldigd van fraude. Ook de voormalige bedrijfsrevisor KPMG en de bank Dexia staan terecht.

Het arrest is cruciaal om te weten wie van de twintig beschuldigde partijen veroordeeld wordt en op welke grond. Meteen kan de strijd om schadevergoedingen beginnen. De tandem Deminor/Test-Aankoop becijfert de schade voor zijn klanten op 177 miljoen euro. Inclusief rente is dat intussen circa 290 miljoen.

Deminor en Test-Aankoop hebben 10.458 dossiers neergelegd. De concurrerende organisatie, Dolor, verwacht dat er nog vele duizenden schade-eisers kunnen bijkomen.

Onenigheid
Opvallend is dat alle advocaten in de zaak het oneens zijn hoe het verder moet. Sommigen zeggen dat het te laat is om nu nog schadeclaims in te dienen, anderen zeggen dat het wel nog kan. De meesten lijken het eens dat een uitkering nog minstens een jaar op zich zal laten wachten.

Verwacht wordt dat veroordeelden cassatieberoep zullen aantekenen. Het is dan wachten of dat aanvaard wordt. Wordt het verworpen, dan is het arrest definitief en zal een burgerlijke rechtbank oordelen over de juiste schadevergoeding. Tenzij natuurlijk intussen de beklaagden een dading treffen. Dat laatste gebeurde al in 2004 in de VS.

Het volledige artikel is te lezen op De Standaard Online.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business