Nieuws

Facebook helpt je ex te vergeten

Bloemen verwelken, scheepjes vergaan en niet alle relaties blijven bestaan. Een wond waar de algoritmes van Facebook wel eens zout in strooien.

Sinds kort heeft Facebook een functie waarbij foto’s uit de oude doos weer opgerakeld worden. Het is leuk om herinneringen aan de vakantie van vorig jaar op te halen, maar het is minder leuk om herinnerd te worden aan een relatie die op de klippen is gelopen.

En dat is net wat Facebook doet door foto’s te tonen uit lang vervlogen tijden. Omdat het daarbij liefst de foto’s neemt van mensen waarmee je vaak omging op Facebook, is de kans groot dat het een lief of ex is.

[related_article id=”158578″]

Daar gaat Facebook nu wat aan veranderen. Volgens de fansite Inside Facebook zullen in het vervolg geen oude foto’s meer getoond worden waar mensen op staan met wie je een relatie hebt gehad.

Psychische kwelling
Met de beslissing om geen exen meer te tonen, is al één psychische kwelduivel getemd. Dat betekent niet dat Facebook je geen dingen meer zal tonen die je liever niet ziet.

Je moet immers verklaren dat je ooit een relatie met iemand hebt gehad. Dat is slecht nieuws voor mensen die hun privéleven niet willen prijsgeven aan Facebook. Zij worden nog wel met hun exen geconfronteerd.

En dan is er ook nog een vervelend probleem voor mensen die een nieuwe relatie aangaan. Zij krijgen foto’s te zien van hun nieuwe vlam. Ook als die persoon op de foto staat met een van zijn of haar vorige liefde(s). Maar dat krijg je natuurlijk als je je sociale leven overlaat aan computers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business