Nieuws

Street View binnenkort ook in België

Twee Vlaamse pretparken kregen de afgelopen weken een cameradriewieler van Google over de vloer. De beelden moeten binnenkort online zijn.

België is om onduidelijke redenen nog steeds niet te vinden in Google Street View. Maar op 2 oktober kreeg Bobbejaanland in Lichtaart hoog bezoek. Een driewieler van Google, met bovenop camera’s gemonteerd, bracht het pretpark digitaal in kaart. Een week later was Plopsaland in De Panne aan de beurt.

Binnen twee weken?
Op de Facebookpagina van het themapark schrijft de beheerder dat Plopsaland De Panne binnen twee weken via Google Maps in Street View virtueel te verkennen zal zijn. Maar Google zelf heeft nog geen datum geprikt om Street View in België beschikbaar te maken.

[related_article id=”158901″]

In een telefonische reactie zegt Filip Loos, woordvoerder van Plopsaland De Panne, dat hij van Google heeft vernomen dat de beelden na twee weken beschikbaar zouden zijn. “Maar de man op de driewieler sprak over twee maanden”, aldus de woordvoerder.

"Te ambitieus"
Bij Googles pr-bureau is men echter niet op de hoogte. “Het duurt altijd een tijdje eer de beelden verwerkt zijn. Bovendien is Google ze nog volop aan het maken. Dat Street View binnen twee weken in België beschikbaar zal zijn, lijkt me een beetje ambitieus”, klinkt het daar.

Google begon vorig jaar in maart met het in kaart brengen van België. In de buurlanden is de dienst al langer beschikbaar, en er werd niet gewacht tot het hele land doorkruist was.

Nieuwe gebieden worden achteraf  toegevoegd. Echt lang kan het voor de achterblijvende Belgen dus niet meer duren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business