Nieuws

Microsoft RichCopy 4.0.217

Gegevens kopiëren van de ene map of schijf naar een andere kun je natuurlijk gewoon vanuit de Verkenner doen. RichCopy biedt echter allerlei extra opties aan.

Het product laat zich min of meer vergelijken met Robocopy, een flexibel opdrachtregelcommando dat standaard in Windows 7 zit, maar dan met een toegankelijke grafische interface.

Een kopieeractie met RichCopy hoeft niet moeilijker te zijn dan met de knoppen Source en Destination naar de gewenste bron en bestemming te verwijzen. Het is echter pas met de knop Option dat de ware kracht van RichCopy naar boven komt.

Verschillende kopieermethodes
Er verschijnt dan een venster waarin je uit talrijke opties kunt kiezen. Belangrijk in elk geval is de kopieermethode, waarbij je onder meer uit Move en Purge kunt kiezen. Bij deze laatste krijgen beide mappen na afloop dezelfde inhoud. Let wel: bestanden die niet in de bronmap staan maar wel in de doelmap, worden in dit geval uit deze laatste map verwijderd.

[related_article id=”160534″]

Handig is ook dat je verschillende bronnen tegelijk kunt aangeven, die je vervolgens naar eenzelfde doelmap laat kopiëren. De optie Consolidate multiple sources zorgt er dan voor dat de originele bronmappen ook in de doelmap worden aangemaakt.

Bestanden uitsluiten
Nog veel meer geavanceerde opties duiken op via het menu View, Advanced, Action, Copy Options. Je vindt hier onder meer allerlei opties terug die mogelijke conflictsituaties aanpakken (je kunt bijvoorbeeld instellen bij welk soort fouten het kopieerproces moet worden beëindigd) en je kunt nauwkeurig instellen welke bestanden je al dan niet wilt uitsluiten.

RichCopy is niet alleen veel flexibeler dan de standaard kopieerfuncties in Windows, het werkt doorgaans ook een stuk sneller, aangezien diverse activiteiten gelijktijdig worden uitgevoerd, zoals het inlezen, wegschrijven en verifiëren.

Je kunt RichCopy binnenhalen op de downloadsite van Microsoft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business