Nieuws

Miljoeneninvestering voor glasvezel in Nederland

Reggefiber, een joint venture van telecombedrijf KPN en investeerder Reggeborgh, krijgt een lening van 285 miljoen voor de uitrol van glasvezel in Nederland. Dit meldt Webwereld.

De Europese Investeringsbank (EIB) en vijf commerciële banken, waaronder ABN Amro en ING, keren de lening uit. Hiermee moet Reggefiber glasvezel in 33 Nederlandse gemeenten uitrollen. Dit zal onder meer in Amersfoort, Nijmegen en Hilversum gebeuren. Er andere projecten mee financieren is niet toegestaan.

De lening, die een looptijd van tien jaar heeft, is een flinke impuls voor de uitrol van glasvezel. Tegen het einde van volgend jaar hoopt Reggefiber dat al 1,3 miljoen Nederlandse huishoudens er gebruik van kunnen maken. Het doel is dat in 2020 de helft van de huishoudens beschikt over snel internet.

“De Europese Investeringsbank erkent het belang van deze langetermijninvestering voor Nederland als kenniseconomie”, stelt Simon Brooks van de EIB tegenover het Britse DeHavilland. “De ontwikkeling van de volgende generatie breedband, in lijn met Europa’s 2020-strategie zoals beschreven in de Digitale Agenda, helpt Europa zijn concurrentiepositie te behouden en technologische innovatie te versterken.”

Op dit moment loopt er nog een rechtszaak tegen Reggefiber. Kabel- en telecombedrijven sleepten de organisatie, die goedgekeurd is door de waakhonden NMa en Opta, voor de rechter omdat ze vrezen voor een monopolie. Maar Reggefiber en de banken hebben er vertrouwen in dat de zij de zaak zullen winnen. Deze maand volgt de uitspraak. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business