Nieuws

Google betaalt voor melden van lekken

Google lanceert een programma dat buitenstaanders moet aanmoedigen om beveiligingslekken te vinden in zijn diensten.

Die aanmoediging bestaat uit geld. Afhankelijk van de ernst van de kwetsbaarheid krijgen de melders 500 dollar (356 euro), 1.000 dollar (712 euro), 1.337 dollar (953 euro) of 3.133,70 dollar (2.230 euro).

Zoiets bestond al voor Chrome. Zij die lekken vonden in de browser kregen een bedrag van Google, maar werden ook vermeld in de Chromium Security Hall of Fame en werden publiekelijk bedankt.

[related_article id=”158901″]

Zowel dit initiatief als het nieuwe programma heeft als doel "elk serieus lek dat direct invloed heeft op de vertrouwelijkheid en de integriteit van de gebruikersgegevens" te vinden, aldus het bedrijf op zijn blog.

“Dit experimenteel nieuw beloningsprogramma heeft betrekking op alle webdiensten van Google”, meldt het team. “Dit is een manier om zij die regelmatig meewerken te bedanken. Daarnaast hopen we dat ons programma nieuwe onderzoekers zal aantrekken, om de diensten voor onze gebruikers veiliger te maken.”

Gebruikers die kwetsbaarheden vinden in software die op draagbare apparaten draait, zoals Android, worden niet beloond. Het geldt wel voor onder meer YouTube, Blogger, Google Docs en Gmail. Overigens, melders uit Cuba, Iran, Noord-Korea, Soedan en Syrië ontvangen niets vanwege de wet. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business