Nieuws

Vervaagde Duitse huizen te zien met iPhone

Google heeft het al een tijdje moeilijk in Duitsland. De situatie zal waarschijnlijk niet verbeteren nu blijkt dat iPhone- en iPadgebruikers de onherkenbaar gemaakte huizen in Street View toch konden zien.

De Duitse privacywaakhond Data Protection Agency (DPA) is niet tevreden met de lancering van Street View in Duitsland. “We hopen dat Google het probleem kan oplossen, want anders zal de dienst niet uitgebreid kunnen worden”, verklaart Caspar Johannes van DPA-Hamburg aan PCWorld.

Bronmateriaal niet verwijderd?
Google was met de DPA overeengekomen om de huizen van burgers die dit wensten onherkenbaar te maken. Bovendien zouden ze de originele beelden verwijderen. “We moeten onder ogen zien dat Google problemen heeft, en misschien zijn die er omdat ze de bronfoto’s niet verwijderd hebben”, aldus Caspar.

[related_article id=”158578″]

Volgens Google is het probleem ondertussen verholpen. “Het gaat om vijf huizen in Oberstaufen die voor iOS-gebruikers een kort moment zichtbaar waren voordat de vervaagde laag verscheen. De bewuste beelden zijn volledig verwijderd”, vertelt een Google-woordvoerder aan PCWorld.

Duitse kritiek 
Googles plannen om Duitsland virtueel in kaart te brengen worden sinds de aankondiging bemoeilijkt door privacyvoorvechters. Duitsland is het eerste en voorlopig enige land dat de zoekgigant heeft verplicht om nog voor de lancering van Street View privacymaatregelen te treffen.

Burgers die hun woonst niet op het internet willen zien verschijnen, konden een aanvraag indienen om de beelden te laten vervagen. Bijna een kwart miljoen Duitse huishoudens, drie procent van de al in kaart gebrachte gebieden, deed dit.

Uitbreiding Street View
Voor het eind van het jaar wil Google de beelden van veertien Duitse steden toevoegen aan Street View. Het is gezien de huidige privacyperikelen echter niet zeker dat die deadline gehaald wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business