Nieuws

Facebook organiseert Hacker Cup

Facebook houdt begin volgend jaar de Hacker Cup, een wedstrijd waaraan programmeurs van over de hele wereld mogen deelnemen.

In Zuckerbergs woordenboek is hacken geen negatief begrip. Integendeel, het woord ‘hack’ staat zelfs in de deur van het Facebookhoofdkwartier geëtst. Zuckerberg verwijst ermee naar de nachtenlange, uiterst productieve programmeersessies waaraan de sociaalnetwerksite zijn succes dankt.

Algoritmes
De Hacker Cup wordt door Facebook omschreven als een jaarlijkse wedstrijd rond het programmeren van algoritmes die open is voor hackers van over de hele wereld. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 20 december inschrijven.

In de eerste ronde moeten de hackers zich gedurende drie uur drie keer online bewijzen en een telkens een algoritmegerelateerd probleem oplossen. De deelnemers worden geëvalueerd op snelheid en doeltreffendheid. De winnaars gaan door naar een tweede online ronde.

5.000 dollar en contract?
Uiteindelijk zullen 25 programmeurs in maart uitgenodigd worden op het hoofdkantoor van Facebook in Palo Alto, Californië. Wie daar als eerste eindigt, wint vijfduizend dollar en mag zich van Facebook wereldkampioen noemen. Hij of zij zal waarschijnlijk ook bij de netwerksite of een ander bedrijf uit Silicon Valley aan de slag kunnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business