Nieuws

Officieel Kindle-hoesje veroorzaakt crashes

De officiële leren Kindle-hoes die Amazon verkoopt, kan je digitale boekenlezer doen crashen. Amazon bevestigt niet, maar vervangt de hoesjes wel gratis.

Het gaat om de Kindle Leather Cover voor de laatste generatie van Amazons digitale boekenlezer. De versie zonder ingebouwde verlichting zou volgens verschillende gebruikers het apparaat in de war sturen. Het hoesje kost 34,99 dollar.

Op het forum van Amazon meldt een Kindle-gebruiker dat zijn digitale boekenlezer geregeld weigert te reageren en dat de enige oplossing een harde reset is. Hij dacht aanvankelijk dat het probleem bij het apparaat zelf lag en liet zijn Kindle vervangen, maar zonder resultaat.

Niet bij verlichte versie
Het leren hoesje maakt gebruik van metalen haakjes die in uitsparingen in de Kindle passen. Bij de versie met leeslampje geleiden ze de energie die de lampjes van de interne batterij halen. Die versie zorgt niet voor problemen.

[related_article id=”161563″]

Amazon gaf in een forumpost aan de zaak te onderzoeken en in de tussentijd gedupeerde klanten terug te betalen of een vervanghoesje aan te bieden.

Bij de hoesjes voor de vorige generatie van Amazons Kindle ontstond vorig jaar een gelijkaardig probleem. De metalen haakjes veroorzaakten in sommige gevallen barsten in het plastic omhulsel van de e-lezer. Amazon loste dat probleem toen op na een gezamenlijke rechtszaak van gedupeerde klanten, die vijf miljoen dollar eisten.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business