Nieuws

Beelden bewerken in de wolk

We reiken je graag een aantal online alternatieven aan voor programma’s die nu plaats innemen op je harde schijf en in het RAM-geheugen van je computer. Zei er iemand Photoshop?

Nog zo’n categorie waar online meer dan voldoende alternatieven voorhanden zijn voor de pakketten die je op je pc geïnstalleerd hebt. Toegegeven, je zal geen online tegenhanger vinden voor de complete CS5-suite van Adobe. Maar wel een aantal tools die meer dan genoeg mogelijkheden aan boord hebben voor 95% van de dingen die je wil doen.

De meest voor de hand liggende is Photoshop Express. Na een korte registratieprocedure, waarbij je zelfs je eigen URL krijgt, log je in en klik je bij Online Tools op Photoshop Express Editor. Vervolgens kan je foto’s uploaden naar je bibliotheek, een reeds geüploade foto uit je bibliotheek plukken of een voorbeeldkiekje bewerken.

[related_article id=”158262″]

Je komt terecht in een omgeving die nauw aansluit bij wat je kent van bijvoorbeeld Photoshop Elements, waar je ook je hele fotobibliotheek kan beheren en delen.

Aviary
Naast Photoshop kan je bij de online gereedschapskist Aviary terecht om beelden te bewerken of te maken. Je vindt de tool Phoenix op aviary.com. De interface ziet er, meer nog dan die van Photoshop Express, uit als een echt tekenprogramma. Je kan werken met verschillende lagen, penselen, filters en al wat je nodig hebt.

Je hoeft alleen in te loggen als je je werk wil bewaren. Zoek je een alternatief voor Adobe Illustrator of een ander tekenprogramma waar voornamelijk met vectoren gewerkt wordt, dan kan je bij Aviary terecht bij Raven. Wanneer je de tools lanceert van de algemene pagina van Aviary, worden ze geopend in een apart venster.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business