Yelo via omweg toch op Android

Wie als Telenetklant de televisiedienst Yelo wil gebruiken op Android kan dat. Via een omweg zijn de livestreams op het toestel te bekijken.

Het gaat voor alle duidelijkheid niet om een methode van Telenet. Webontwikkelaar/blogger Steffest legt op zijn blog uit hoe hij met wat creatief zoekwerk de juiste links kon achterhalen. De truc is om achter deze link je aanmeldgegevens in te vullen, waarna je een XML terugkrijgt met een code (session ID) in.

Door die code dan weer in de link van de livestream te zetten, samen met de code van de zender die je wil zien, kan je de zender in kwestie bekijken. De link in de browser van een iPhone of iPad openen zou volstaan.

[related_article id=”158455″]

Maar volgens de blogger werkt dit ook perfect op Android. Zo slaagde hij erin de stream te openen op een Android 2.2-toestel met behulp van de livestreamplayer Mirage. Wel waarschuwt hij dat de stream enkel werkt vanaf een Telenetverbinding.

Telenet onderzoekt
Telenet heeft intussen tegenover onze redactie gereageerd op de methode. “Wij lezen ook wat Steffest op zijn blog schrijft en onderzoeken dit grondig”, zegt woordvoerder Stefan Coenjaerts.

“Telenet wil er iedereen wel attent op maken dat het mogelijk maken van Live TV-streaming naar andere apparaten zonder toestemming van Telenet een inbreuk is op de gebruiksvoorwaarden van deze televisiedienst.” Als blijkt dat er een inbreuk is op de algemene voorwaarden, dan zal het bedrijf juridische stappen zetten.

Auteursrechten
Wel zegt het kabelbedrijf dat Yelo op Android technisch mogelijk is, “maar omwille van het ontbreken van sluitende afspraken met rechtenhouders nog niet kan uitgerold worden.” Dat lijkt echter vreemd, want de Androidversie van Yelo werd al aangekondigd bij de lancering van Yelo in december.

Wanneer die afspraken wel rond zijn, belooft Telenet de toepassing naar Android uit te rollen. Het bedrijf laat ten slotte nog weten dat afspraken rond auteursrechten bijzonder complex zijn, waardoor acties zoals deze volgens Coenjaerts een contraproductief effect kunnen hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business