Telenet jaagt Yelo-op-Android offline

De uitleg om digitale tv-dienst Yelo via een omweg toch op Android te krijgen, is een dag later al verdwenen. Telenet heeft de auteur van de blog gewaarschuwd.

Webontwikkelaar en blogger Stef, op Twitter beter bekend als @Steffest, had gisteren op zijn blog uitgelegd hoe je de livestream van Yelo met het nodige knip-en-plakwerk ook op Android kan bekijken. Momenteel biedt Telenet dit enkel aan op de iPhone en iPad.

Voor die methode heeft Steffest niet gehackt. Hij wist de link te vinden waar de stream vandaan kwam en plaatste die methode op zijn blog.

[related_article id=”158455″]

In gebreke
Telenet laat nu ook aan Steffest weten dat dit niet de bedoeling is. In een nieuwe blogpost staat de brief van Telenet waarin het kabelbedrijf hem officieel in gebreke stelt en dreigt met gerechtelijke stappen als het bericht in kwestie niet verdwijnt. In zijn argumentatie gebruikt het bedrijf onder meer de gebruiksvoorwaarden en afspraken rond auteursrechten. Iets wat het bedrijf gisteren ook al aanhaalde in een reactie aan ZDNet.

De webontwikkelaar heeft onmiddellijk geluisterd naar de oproep van Telenet. Het bewuste bericht staat nog online, maar de cruciale informatie, zoals de link van de stream, is intussen gecensureerd.

Dezelfde stream, andere regels
Zelf neemt de man het verzoek van Telenet vrij goed op. Hij wou naar eigen zeggen vooral aantonen dat Yelo relatief eenvoudig op Android te krijgen is.

Op zijn blog wijst hij wel op de vreemde situatie. Zo gaat het om exact dezelfde stream die gewoon op een ander toestel wordt getoond. “Het is alsof je digitale tv mag kijken op een televisie van Sony, maar niet op eentje van Samsung”, schrijft hij.

Steffest begrijpt wel dat Telenet zelf gebonden is aan afspraken rond auteursrechten. Daarom juicht hij de operator ook toe om zo snel mogelijk werk te maken van digitale televisie op meerdere platformen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business