Nieuws

Strafkamp legt ook online slavenarbeid op

Naast zware fysieke arbeid verrichten moesten de gevangenen van een strafkamp in China virtuele goederen verzamelen in onlinegames.

Een voormalige gevangenisbewaker die van 2004 tot 2007 in het heropvoedingskamp Jixi in de Chinese provincie Heilongjiang verbleef, vertelt anoniem zijn verhaal aan The Guardian.

Goudboeren
Overdag moesten de gevangenen werken in de open steenkoolmijnen van Noordoost-China, terwijl ze ’s nachts monsters moesten verslaan en virtuele ertsen opgraven om zo veel mogelijk credits te verzamelen in onlinerollenspellen als World of Warcraft.

Goldfarming heet deze praktijk. De virtuele waren worden vervolgens wereldwijd aan spelers met weinig tijd verkocht voor echt geld. Naar schatting woont ongeveer 80% van de virtuele goudboeren in China. Dat zijn er zo’n honderdduizend.

Lucratief
Volgens de bron van The Guardian verdienden de gevangenisdirecteurs meer aan de virtuele slavenarbeid dan aan de fysieke: “We waren ongeveer met 300 en werden verplicht om ploegendiensten van twaalf uur te draaien”, getuigt de ex-gevangene. Hij hoorde van de bewakers dat ze er ongeveer 500 euro per dag aan verdienden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business