Nieuws

Edifier Sound To Go MP250

Wat als je het geluid van je laptop wilt opwaarderen? De Sound To Go MP250 van Edifier is een luidsprekerbalkje voor gebruik in combinatie met een laptop.

De afmetingen zijn zo bepaald dat je de MP250 bij de meeste laptops (14 inch of groter) in de ruimte vlak boven het toetsenbord, en net voor het scherm, kunt neerleggen.

Degelijkheid en kwaliteit
De afwerking is zonder meer top: het aluminium geborstelde omhulsel straalt degelijkheid en kwaliteit uit. Alleen de volumeknop voelt wat broos aan. Het volume instellen verloopt wat ongewoon: korte drukken op de volumeknop stuwen de decibels de hoogte in, terwijl dezelfde knop ingedrukt houden het volume naar beneden haalt. Dat laatste duurt overigens behoorlijk lang.

Omdat de MP250 volledig werkt via USB, heb je aan één kabel genoeg. Na het inpluggen worden de laptopspeakers uitgeschakeld, en het geluid via USB omgeleid naar de MP250. Aan de zijkant zit ook nog een analoge lijningang (mini-jack) voor het rechtstreeks aansluiten van bijvoorbeeld een mp3-spelertje. Maar dan nog moet de USB-kabel aangesloten zijn, omdat de MP250 via die weg stroom krijgt. Niet echt handig.

We serveren de Edifier-luidsprekerbalk onze standaard muziekbibliotheek, die werkelijk alle genres bevat. Met zware gitaarmuziek heeft de MP250 duidelijk moeite en klinkt het geheel al snel verstoord. Alle andere soorten muziek komen veel beter uit de verf: zelden zo’n geluid uit zo’n compact speakertje horen komen.

Niet twijfelen
Uiteraard is er van basweergave nauwelijks sprake, al vinden we dat lage tonen best aanvaardbaar zijn. Wel klinkt de MP250 een tikkeltje metaalachtig, maar dat was te verwachten gezien de gebruikte materialen. Verder blijkt het beperkte RMS-vermogen van één watt toch voldoende om te kunnen genieten op een afstand tot een meter.

Twijfelen hoef je echter niet: de MP250 van Edifier biedt in de meeste gevallen een aanzienlijke upgrade voor je laptopgeluid.

Edifier Sound To Go MP250
Prijs: 39,95 euro (juni 2011)

PRO: klinkt opmerkelijk goed; prima afwerking en bouwkwaliteit; betaalbaar.
CONTRA: USB-aansluiting vereist; vreemde werking volumeknop.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business