Nieuws

Rechtszaak voor tiener die witte iPhones verkocht

Apple klaagt de tiener aan die conversiekits verkocht om een witte iPhone te maken van een zwart exemplaar.

Fei Lam, een 17-jarige jongen uit de New Yorkse wijk Queens, had een leverancier in China gevonden die de materialen kon leveren die je nodig hebt om een zwarte iPhone wit te maken. Hij verzon ook een manier om de spullen rechtstreeks vanuit China naar zijn klanten te sturen.

In totaal heeft hij 130.000 dollar verdiend, zo’n 90.000 euro. Maar zijn handeltje was niet naar de zin van Apple zelf. Het bedrijf had de witte iPhone toen zelf nog niet op de markt gebracht. Het heeft nu een copyrightrechtszaak aangespannen.

[related_article id=”152275″]

Geen advocaten
Voor zijn verdediging gaat de 17-jarige Lam geen beroep doen op advocaten. Die hebben volgens hem al genoeg gekost. En het geld dat hij verdiend heeft, wil hij daar niet voor gebruiken. Hij vreest immers dat hij dat moet terugbetalen.

De Chinese zakenman die de conversiekits aanbood als ‘reparatie-onderdelen’, verkocht ook aan andere websites. En die bleven nog doordraaien nadat Fei zijn winkel gesloten had. En toch is Fei Lam de enige die een proces aangesmeerd krijgt. Maar de student kan zich wel inleven in Apple: “Ze willen niet de verwarring dat de witte iPhone al te koop is terwijl dat niet het geval is.”

Fei gaat de advocaten van Apple volgende week ontmoeten. Waarschijnlijk om een overeenkomst te sluiten en zo een rechtszaak te vermijden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business