Nieuws

Brother PocketJet PJ-663

De nieuwste printerontwikkelingen bieden de mogelijkheid om op afstand te printen via de cloud. Maar wat als je ter plaatse een afdruk nodig hebt? Het is misschien niet voor iedereen van toepassing, maar wie elke dag op de baan is, kan steeds een printer gebruiken. En dan geldt het principe: hoe kleiner, hoe beter.

De Brother PocketJet PJ-663 is klein, compact en licht en heeft dus alles aan boord om de ideale broekzakprinter te zijn.

Printen met warmte
De Brother PocketJet PJ-663 is een thermische printer die papier op een rol afdrukt. Voor je moet denken aan de vroegere faxrollen die wat leken op groot uitgevallen kassatickets: de kwaliteit is er gelukkig sterk op vooruitgegaan. De inkt blijft naar verluidt twintig jaar zichtbaar en het papier voelt bijna aan als klassieke A4-vellen. Thermisch papier voor de PocketJet PJ-663 kost 11,93 euro per rol van honderd A4-vellen.

De PocketJet PJ-663 heeft bovendien een herlaadbare batterij die je in staat stelt om overal te printen. De batterij gaat ongeveer honderd afdrukken mee voor je opnieuw een stopcontact moet opzoeken. Er is ook een USB-aansluiting, maar daar haalt de printer helaas geen stroom uit.

Handig: bluetooth
Om af te drukken zijn er verschillende mogelijkheden. De meest voor de hand liggende is de USB-aansluiting. Snel de printer aan je laptop koppelen, drivers installeren en je kunt beginnen. De grootste troef is echter bluetooth. Je kunt hiermee eenvoudig documenten afdrukken vanaf je smartphone. Maar er zijn wel een aantal beperkingen.

Voorlopig wordt alleen Windows CE, Windows Mobile en BlackBerry ondersteund. Geen Windows Phone 7, Android of iOS te bespeuren, hoewel daar volgens Brother aan wordt gewerkt. Zo zou ondertussen ondersteuning voor Android een feit moeten zijn. Helaas kunnen we dit op het moment van schrijven nog niet testen.

Behoorlijk snel
Hoewel de Brother PocketJet een mobiele printer is die thermisch papier gebruikt, haalt hij een behoorlijke snelheid van zes pagina’s per minuut. De monochrome afdrukken zijn van degelijke kwaliteit en kunnen perfect de concurrentie aangaan met budget-inkjetprinters. Fotokwaliteit blijft een pijnpunt: de resultaten zijn vergelijkbaar met die van de goedkoopste monochrome laserprinters.

Goed genoeg om een herkenbare foto af te drukken, maar helemaal niet op het niveau van inkjetprinters. De PocketJet PJ-663 kan wel afdrukken op 300 dpi. Indrukwekkend, aangezien de meeste mobiele printers maar tot 200 dpi gaan.

De testresultaten tonen een tekstafdruk na vijftien seconden, terwijl een Excel-grafiek met zwarte achtergrond over een volledige pagina ongeveer 42 seconden duurt. Vergeleken met de Planon PrintStik PS910 en de Canon Pixma iP100 is de Brother PocketJet 6 Plus veel sneller.

Tel daarbij nog talrijke functies zoals een herlaadbare batterij, bluetooth en smartphone-ondersteuning, en je hebt de uitgebreidste mobiele printer. Jammer dat de populairste smartphones maar beperkt worden ondersteund.

Brother PocketJet PJ-633
prijs: 639 euro (juni 2011)

PRO: lichtgewicht; herlaadbare batterij; bluetooth; thermisch papier voelt aan als echt papier.
CONTRA: kan nog niet printen vanaf de meeste smartphones.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business