Nieuws

Apple werkt aan camerablokkering

Een nieuw patent van Apple omschrijft hoe een concertorganisator met een infraroodstraal de opnamefunctie van mobiele telefoons kan blokkeren.

Door de camera en de opnamefunctie van een iPhone te blokkeren, kunnen concertorganisatoren en bioscoopuitbaters de auteursrechtelijk beschermde vertoningen beveiligen. En zo vermijden ze meteen dat het materiaal op het internet belandt.

Het patent van Apple omschrijft een onzichtbare infraroodsensor in de iPhone. Deze is gekoppeld met de camera. Zo kan de telefoon meteen nagaan of er aan een gemaakt beeld ook infraroodinformatie is gekoppeld.

[related_article id=”158256″]

Infrarood is voor mensen onzichtbaar met het blote oog. Het is licht met een bepaalde frequentie die niet waarneembaar is. Afstandsbedieningnen maken meestal ook gebruik van infrarood licht.

Niet alleen censuur
Het patent kan niet enkel dienen om de camera te blokkeren, maar ook voor informatie naar een camera te sturen. Wil je in een museum informatie over een schilderij, dan kan je je camera erop richten. Die ontvangt dan informatie via infrarode signalen en geeft die weer.

Via de technologie in dit patent kunnen ook watermerken aangebracht worden op foto’s. De Zoo van Antwerpen kan zo bijvoorbeeld informatie meegeven aan elke foto die er gemaakt wordt. Zo is achteraf ook duidelijk waar die foto vandaan komt.

Het patent is ontdekt door de website Patently Apple. Bovendien is dit alleen nog maar een patent en geen afgewerkte technologie. Het is zelfs niet zeker dat deze technologie ooit echt gemaakt gaat worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business