Nieuws

Plantronics Calisto P835-M

Iedereen verliest wel eens het overzicht over al die communicatiemogelijkheden. Een vaste lijn, een mobiele telefoon en de computer staan doorgaans de productiviteit in de weg.

Voor iedereen die wil doorwerken maar toch nog op alle tijden beschikbaar wil zijn, kan een speakerphone soelaas bieden.

De Plantronics Calisto P835-M is een multifunctionele speakerphone die het leven eenvoudiger moet maken. Je kunt er een mobiel toestel aan koppelen via bluetooth, om op die manier handenvrij te bellen. Een RJ11-aansluiting zorgt ervoor dat je de speakerphone ook als vaste telefoon kunt gebruiken. Zo weer je tot drie toestellen van je ongetwijfeld overvolle bureau.

Strak
Het moet gezegd:de Calisto P835-M ziet er bijzonder strak uit. De bovenkant is helemaal vlak en bestaat uit een 2,4 inchscherm en een heel aantal drukgevoelige knoppen. Die zijn gemakkelijk te bedienen, maar ze reageren niet altijd even goed. Hard genoeg drukken is de boodschap.

Het toestel zelf voelt kwalitatief en stevig aan. Dankzij het hoge contrast van het kleurenscherm blijft het zelfs leesbaar als de zon erop schijnt. De glossy afwerking oogt stijlvol, maar is eveneens een stofmagneet.

Aan de speakerphone is een bluetooth-dasspeldmicrofoon in een dockingstation gekoppeld, die je dan aan je hemd kunt hangen. Bijzonder handig als je je handen vol hebt en niet direct in de buurt bent van de speakerphone. De microfoon kun je daarna gewoon in het dockingstation plaatsen om opnieuw op te laden. De autonomie van de dasspeldmicrofoon bedraagt ongeveer vijf uur.

Zakelijk doel
Hoewel dit toestel niet officieel gecertificeerd is voor Skype, kun je het probleemloos daarvoor gebruiken met de meegeleverde USB-aansluiting. Microsofts Lync-label duikt wel op in de specificaties, de nieuwe versie van Office Communicator. Dit wijst erop dat de Calisto P835-M vooral gericht is op zakelijke communicatie.

Met Lync kun je eenvoudig toepassingen doorlopen, desktops delen en natuurlijk videochatten. Omdat de zakenwereld bijna overal Microsoft Office en Windows gebruikt, heeft de softwaregigant op dat vlak een stap voor op de rest. De Calisto P835-M integreert perfect in Lync en benut het kleine kleurenscherm uitstekend. Je kunt trouwens je status op het toestel aanpassen als je niet wilt worden gestoord.

De geluidskwaliteit is uitstekend en klinkt zelfs bij een hoog volume nog altijd zuiver. Dankzij de ingebouwde noisecancellation-technologie hoort je gesprekspartner niets van het omgevingsgeluid. Het toestel is zelfs geschikt voor een 360 graden conferencecall, al merken we in de praktijk toch enkele dode punten in het microfoonbereik. Het is dus voor die doeleinden alleen bruikbaar in een kleine groep.

De Plantronics Calisto P835-M is een veelzijdige speakerphone, die bovendien compact is. Het verbaast ons wel dat er geen tasje is meegeleverd, gezien zijn grootte. Op die manier zou je het toestel eenvoudig kunnen meenemen van het werk naar thuis en omgekeerd. Dat neemt niet weg dat dit toestel een godsgeschenk is voor multifunctionele mensen die op alle momenten willen kunnen communiceren.

Plantronics Calisto P835-M
Prijs BE: 325,49 euro (juni 2011)
Prijs NL: 320,11 euro (juni 2011)

PRO: compact; zuivere luidspreker; handige dasspeldmicrofoon.
CONTRA: geen draagtas meegeleverd; toetsen reageren niet altijd even goed.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business