Nieuws

Nieuwe draagbare PlayStation heet Vita

Sony heeft tijdens de videospellenbeurs E3 de opvolger van zijn PlayStation Portable voorgesteld. Die gaat de PlayStation Vita heten.

De Vita, voorheen bekend onder de codenaam NGP (Next Generation Portable), heeft een touchscreen en een aanrakingsgevoelige achterzijde, samen met twee joysticks en drukknoppen. De mobiele spelconsole wordt eind dit jaar gelanceerd en zal in Europa te koop zijn voor een vanafprijs van 249 euro. Een versie die internet via 3G ondersteunt moet 299 euro kosten.

Grafisch geweld
Games die bij de lancering hoge ogen moeten gooien zijn Uncharted: Golden Abyss, LittleBigPlanet, Wipeout 2048 en ModNation Racers. Grafisch komen de Vita-spellen aardig in de buurt van hun grote broers op de PlayStation 3. Daarvoor zorgen de krachtige CPU en GPU en het oledscherm met een diameter van vijf inch en een resolutie van 960 bij 544 pixels.

[related_article id=”161563″]

Met de Vita wil Sony opnieuw marktaandeel veroveren op Nintendo. Sony verkocht sinds de lancering van de eerste PSP in 2004 bijna 70 miljoen draagbare spelconsoles wereldwijd. Nintendo is echter de onbetwiste leider met een slordige 150 miljoen verkochte Nintendo DS-consoles.

3D voor twee
Sony stelde ook een nieuw 3D-scherm voor de PlayStation 3 voor. Daarmee zouden twee spelers die tegelijkertijd spelen niet langer elk op een half scherm moeten kijken, maar krijgen ze een afzonderlijk 3D-beeld te zien. De Amerikaanse prijs voor het 24-inchscherm en bijbehorende 3D-bril bedraagt circa 500 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business