Nieuws

Nokia glijdt verder weg

Nokia, nog steeds ‘s werelds grootste producent van mobiele telefoons, blijft marktaandeel verliezen. In het tweede kwartaal bedroeg het marktaandeel van de Finnen 22,8 procent. Enkele jaren geleden was dat nog 40 procent, vorig jaar 30,3 procent.

Dat blijkt uit gegevens van marktonderzoeker Gartner. Het verval komt voornamelijk door de opkomst van de smartphones. Nokia verliest hier de strijd tegen rivaal Apple.

De verkoop van smartphones steeg in het tweede kwartaal 74 procent op jaarbasis. Een op de vier verkochte mobiele telefoons in het tweede kwartaal was een smartphone. Een jaar geleden was dat nog 17 procent.

[related_article id=”161563″]

Android
De strijd op de smartphone-markt gaat meer om de besturingssystemen dan om de producenten. De toppositie is voor het Android-besturingssysteem van Google, dat door meerdere fabrikanten wordt gebruikt. Android heeft een marktaandeel van 43,4 procent, tegen 17,2 procent een jaar geleden.

Het Symbian-systeem van Nokia daalde in die periode van 40,9 procent naar 22,1 procent. Nokia besloot in februari de overstap te maken naar Windows.

Apple zag op de mobiele telefoonmarkt zijn marktaandeel stijgen van 2,4 naar 4,6 pct. Het staat daarmee op plaats vier. Op plaats twee staat Samsung (16,3 procent), LG is nummer drie (5,7 procent).

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business