Nieuws

Asus O! Play Mini

Mediaspelers zijn tegenwoordig overal: tv"s, blu-rayspelers, NAS, zelfs je smartphone is er een. Je moet daarom wel weten op te vallen als je er nog een op de markt brengt.

Asus heeft met de O! Play Mini een opvallend klein toestel op de markt gebracht. Het weegt amper 175 gram, meet 15 cm bij 10 cm en bevat zowat alles wat je maar kunt wensen van een mediaspeler. Voor de duidelijkheid, dit is een rasechte mediaspeler zonder NAS-mogelijkheden.

Vooraan vinden we plaats voor een geheugenkaart en een USB-poort. Ondanks de beperkte grootte vinden we achteraan een viertal aansluitingen: HDMI, toslink, composiet en de voedingsaansluiting.

Overzichtelijk menu
De menu-interface is simpel en overzichtelijk. Op het scherm heb je de keuze tussen foto, video, muziek, bestandsbrowser en instellingen. Iedereen kan er zo mee werken. De meegeleverde afstandsbediening oogt goedkoop, maar doet haar werk. Het opstarten van een HD-film gaat snel en de taal van de ondertitels wordt, op een uitzondering na in onze test, altijd goed gekozen.

De beeldkwaliteit is goed bij een HD-resolutie, maar de upscaling van SD naar HD kan wat ons betreft een stuk beter. Dankzij de HDMI- en toslinkaansluiting is er een waslijst aan surrounddecoders beschikbaar, zelfs 7.1-opstellingen. Zonde dat Asus zijn mediaspeler voorziet van HDMI v1.3, waardoor je geen 3D-films kunt kijken.

Alle bestanden
Asus’ O! Play Mini valt op door zijn eenvoud. Zijn standaardkleur is zwart, maar tijdelijk vind je in Carrefour de witte versie. De lijst aan ondersteunde videoformaten is ontzettend lang en we vinden geen enkel bestand in onze bibliotheek dat niet door de mediaspeler wordt herkend. Als je regelmatig sukkelt met mediabestanden die niet leesbaar zijn, is de O! Play mini een uitstekende en betaalbare mediaspeler om al je problemen van de baan te helpen.

Asus O! Play Mini
Prijs: 59 euro

PRO: leest vrijwel elk mediabestand; overzichtelijke interface.
CONTRA: geen wifi.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business