Nieuws

Pinnacle Studio HD Ultimate Collection 15

Pinnacle biedt zonder twijfel de toegankelijkste videobewerker van alle pakketten, maar allerlei technische problemen vergallen het plezier.

De importbeheerder van Studio HD 15 is erg gebruiksvriendelijk, maar nadat we onze AVCHD-testclips hebben toegevoegd aan de tijdslijn, blijkt het beeld op dubbele snelheid te draaien, terwijl het geluid normaal doorspeelt.

Uiteindelijk moet er een bugfix aan te pas komen om het euvel te verhelpen. Pinnacle belooft dat een patch in de maak is. Dankzij de behulpzame demo’s en bijzonder toegankelijke interface zullen beginnende videobewerkers snel aan de slag kunnen. Naast een tijdslijn en storyboard-modus vinden we een tekstoptie voor omvangrijke projecten.

Wat meer ervaren videofanaten zullen teleurgesteld afdruipen, want video-effecten bieden te weinig mogelijkheden en aan keystoning is nauwelijks aandacht besteed. Bovendien is Pinnacle helaas verre van stabiel te noemen: het programma crasht om de haverklap en we hebben vaak te maken met vertragingen tijdens het bewerken, omdat Studio HD 15 clips opnieuw moet renderen.

Het geheugenverbruik ligt daarnaast een stuk hoger dan andere software en kan tragere systemen op de knieën krijgen. Bij het branden naar blu-ray is het einde oefening: door een steeds terugkerende foutmelding slagen we er niet in ons project weg te schrijven.

Pinnacle Studio HD Ultimate Collection 15
Prijs: 129,95 euro (september 2011)

PRO: sterke begeleiding; ondersteuning DivX HD (mkv); green screen voor chroma key-effecten.
CONTRA: onstabiel; slechts twee videosporen; effecten simplistisch; traag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business