Nieuws

Vernieuwd Hotmail gaat spam te lijf

Microsoft poetst de reputatie van zijn webmaildienst Windows Live Hotmail op. Het doet dat met een betere spamfilter, meer snelheid en krachtige filters voor het archiveren van e-mails.

Windows Live Hotmail bezit nog altijd een groot deel van de markt voor webmail. Maar het staat ook te boek als instabiele spammagneet. Microsoft introduceert in de nieuwe versie daarom verschillende defensiemuren die het aantal spamberichten minimaal tot onder de drie procent moeten brengen. Een ervan is het Smartscreen-filter van Internet Explorer.

Graymail
Volgens het Amerikaanse bedrijf zijn veel berichten die gebruikers als spam aanmerken eigenlijk graymail: nieuwsbrieven of notificaties waar webmailgebruikers zich ooit op inschreven, maar die ze intussen zijn vergeten. Om die categorie uit beeld te houden, lanceert Microsoft een nieuwe filter waarmee grote aantallen berichten van een specifieke afzender in één klap naar een map of de prullenbak verdwijnen. Bovendien is het mogelijk om berichten van een bepaalde leeftijd automatisch te wissen of archiveren. 

[related_article id=”161452″]

Belangrijke berichten
Daarnaast heeft Microsoft flink ingezet op bruikbaarheid, met een nieuwe manier om belangrijke berichten vast te ‘pinnen’ boven aan de inbox. De functie, vergelijkbaar met die van de Windows 7-taakbalk, krijgt gezelschap van genestelde labels, verslepen naar mappen en menuknoppen voor individuele mails waarmee gebruikers ze kunnen wissen, archiveren of pinnen.

Windows Live SkyDrive, de online harde schijf van Microsoft, wordt met de nieuwe versie stevig genesteld in de inbox. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om hun bijlagen ofwel via SkyDrive, ofwel als reguliere bijlage te uploaden, waardoor het in principe mogelijk is bestanden tot 10 GB naar contacten te versturen. Daarnaast zijn afbeeldingen snel te zien via een fotogalerij en kunnen Office-documenten direct worden geopend via de gratis Office Web Apps.

Android-app
Gloednieuw ten slotte is de Android-applicatie. Die is vanaf vanavond verkrijgbaar via de Android Market. Het bedrijf wil echter niet duidelijk maken of de app ook is geoptimaliseerd voor Android-tablets. De webmaildienst krijgt ook een aangepast uiterlijk voor de mobiele browser.

“E-mail is niet dood, maar de manier van gebruiken is wel veranderd”, licht Hotmail-productmanager Vincent Joris toe. De vernieuwde maildienst zal in de komende paar weken over de hele wereld worden uitgerold.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business