Nieuws

Apple lanceert geen iPhone 5

Wie hoopte op een radicaal nieuwe iPhone, komt bedrogen uit. Apple lanceert de iPhone 4S: visueel min of meer hetzelfde toestel als de iPhone 4, maar wel met snellere hardware.

De voordelen zullen onder andere in games te merken zijn. Die kunnen nu ook draadloos naar een Apple TV en dus naar een groot scherm worden gestuurd.

De nieuwe telefoon komt op 28 oktober uit in België en Nederland. In de VS is het toestel al eerder verkrijgbaar, vanaf 14 oktober.

[related_article id=”158256″]

Siri: luisterende assistent
Het grote uithangbord van de iPhone 4S wordt Siri, een spraakgestuurde assistent die op basis van vragen informatie kan opzoeken. Vraag "Welk weer wordt het vandaag?" en Siri zal antwoorden door het weerbericht te tonen. Tijdens de keynote werd ook gedemonstreerd hoe de zin "Maak me wakker om 6 uur "s morgens" automatisch wordt omgezet in een alarm voor dat uur.

Siri zal alleen draaien op de nieuwe iPhone, niet op bestaande modellen. De grote vraag of dit ook in andere talen dan het Engels werkt, is amper beantwoord. Duits en Frans krijgen snel ondersteuning, andere talen volgen.

Snellere graphics
Zoals verwacht wordt de nieuwe iPhone aangedreven door de A5-chip, dezelfde dualcore system-on-a-chip die in de iPad 2 zit. Dat zorgt voor veel snellere grafische prestaties, wat werd geïllustreerd met Infinity Blade 2. De demo van deze opvolger van het populaire spel van Epic Games ziet er alvast heel mooi uit. Maar het zal alleen op de iPhone 4S draaien, en vermoedelijk ook op de iPad 2.

Nog een voordeel, volgens Apple-marketingtopman Phil Schiller, is een veel betere batterijduur. De 4S is bovendien uitgerust met een nieuwe antenne die intelligent kan schakelen om het doodgreep-probleem van het vorige iPhonemodel uit te schakelen.

4G
Er komt maar één versie van de iPhone 4S die zowel CDMA- als GSM-compatibel is, en bovendien met een snelheid van 14,4 Mbps kan downloaden. Dat is tweemaal zo snel als de iPhone 4. "Sommige concurrenten noemen dat 4G", merkt de Apple-topman op. "Wij gaan er niet over discussiëren, maar deze telefoon is minstens even snel." Waarmee Schiller verwijst naar toestellen zoals de EVO 4G die HTC in de Verenigde Staten op de markt brengt.

Ook de camera krijgt een upgrade, naar 8 megapixels. Allerlei snufjes zoals een betere back-illuminated sensor en een lens met een diafragma van f/2.4 zouden ervoor moeten zorgen dat de camera beter presteert. Volgens Apple maakt de iPhone 4S sneller foto"s dan de concurrenten.

Oude iPhones blijven
Apple voert de oude modellen trouwens nog niet af. De iPhone 3GS wordt in de Verenigde Staten het goedkoopste model voor 49 euro en een telecomcontract. Ook de iPhone 4 blijft in het assortiment. Door het behoud van de oudere modellen heeft Apple meteen een uitgebreider aanbod, ook met goedkopere modellen.

De goedkoopste iPhone bij ons wordt de 3GS met 8 GB voor 379 euro, de iPhone 4 met 8 GB kost 529 euro. De exacte prijzen voor de iPhone 4S zijn nog onbekend, maar lijken wellicht op de prijskaartjes die tot vandaag aan de iPhone 4 bengelden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business