Nieuws

Photoshop maakt bewogen foto’s weer scherp

Photoshop kan echt wonderen verrichten: in een filmpje op de Adobe MAX-conferentie zie je hoe het programma nu ook bewogen foto’s kan herstellen.

Een mislukte foto is erg. Heel erg. En je mag dan misschien een vaste hand hebben, een foto is heel makkelijk te ruïneren. Gelukkig is er Photoshop en de mogelijkheid om bewogen foto’s weer scherp te maken.

De technologie bevindt zich nog in een demonstratiefase, maar werd onlangs getoond op Adobes MAX-conferentie. De man van Adobe kon niet zeggen wanneer de technologie in Photoshop verschijnt, alleen dat het in een toekomstige versie zal zijn.

Photoshop herkent fout
Met een paar klikken wordt een bewogen foto geanalyseerd, en Photoshop weet precies waar de fout zit. Als je tijdens het fotograferen bijvoorbeeld je hand een beetje naar rechts en naar boven hebt verschoven, ziet Photoshop dat en keert het de beweging om.

Het lijkt onmogelijk, maar toch tovert de fotobewerker een perfect scherpe foto tevoorschijn. Het is zelfs ook mogelijk met tekst. Let wel dat deze techniek alleen werkt bij bewogen foto’s en niet bij opnamen waarbij de lens verkeerd is ingesteld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business