Nieuws

Panasonic HDC-SD90

Klein en fijn, zo komt de HDC-SD90 over. Hij levert mooi werk af, en is compact en licht genoeg om in je jaszak te dragen. Toch een voordeel als hij mee op skivakantie moet. De lens die bij 28 mm begint, is handig voor feestjes in kleinere ruimtes (de après-skihut?), of als je een weids berglandschap in beeld wil brengen.

Vergeleken met de Canon en de Samsung in deze test beschikt de SD90 over minder functies – al pronkt hij wel met een optionele 3D-opzetlens en een 1.080p50-modus. En die ‘50’ na de 1.080p, dat is een bonus. Het betekent dat de camera 50 beelden per seconden filmt, in plaats van de conventionele 24 of 25. Superhandig als je actiebeelden wil vertragen, bijvoorbeeld.

De SD90 is naar mijn gevoel een prima vakantiecamera, maar minder geschikt voor videoamateurs. Daarvoor is het toestel iets te primitief (al heeft het wel een micro-ingang, wat dan weer een professionele functie is). Qua beeldkwaliteit gaapt er toch een kloof tussen deze Panasonic en andere camera’s, en helaas in negatieve zin.

Panasonic HDC-SD90
Prijs: 499 euro (oktober 2011)

PRO: Breedhoeklens, toegankelijk
CONTRA: Ruis

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business