Nieuws

Sony HDR-PJ10

Deze videocamera is niet alleen ontworpen om te filmen, maar ook om die films te tonen. En wel via een ingebouwde projector.

Indrukwekkend, al moet ik er wel bij vertellen dat het gaat om een zogenaamde picoprojector. Gelukkig maar, want een videocamera op maat van een doorsnee projector zou wellicht niet zo comfortabel in de hand liggen.

Als de kamer voldoende verduisterd is en je hebt een witte muur, werkt het behoorlijk.

Niet miraculeus goed, maar wel acceptabel, zeker om ’s avonds na het skiën even in de chalet wat filmpjes te herbekijken. Maar laten we ons niet blindstaren op die ene coole functie. Deze Sony is compact, maar opvallend  zwaar. Hij beschikt over 16 GB geheugen, dat je via een SD-kaart nog verder kan uitbreiden.

Troeven
Een paar troeven vallen me onmiddellijk op. De beeldstabilisatie bijvoorbeeld vind ik erg goed, net als de geluidsopnames. De PJ10 kan volgens de doos in 5.1 surround opnemen, maar daar merk ik niet zo veel van. Al kan dat natuurlijk ook aan mijn audio-installatie liggen. Globaal genomen is de audio echter dik in orde.

Meer zelfs, de Sony is de enige in onze test die bij buitenopnames nauwelijks windgeruis opneemt. De beeldkwaliteit vind ik dan weer een tikje minder dan bij de Canon en de Samsung, al scheelt het niet veel. Als je geen zin hebt om met een monstercamera rond te lopen, is deze Sony beslist het overwegen waard.

Sony HDR-PJ10
Prijs: 559 euro (oktober 2011)

PRO: Audio, projector, beeldstabilisatie
CONTRA: Ruis

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business