Nieuws

Square Privacy Cleaner 1.2.1

Als gemiddelde gebruiker laat je heel wat sporen na op je pc. In de eerste plaats wanneer je surft, maar zelfs ook als je het internet niet opgaat. Wie snel zijn sporen wil wissen, heeft aan Square Privacy Cleaner een bruikbare tool.

Zodra je het programma opstart en de knop Analyze indrukt, krijg je een waslijst aan sporen opgesomd. Die kunnen van velerlei aard zijn: prefetch-bestanden, referenties naar onlangs geopende documenten, tijdelijke bestanden, MRU-lijsten, de cache van het klembord, cookies, geschiedenis en tijdelijke internetbestanden van browsers als Mozilla, Internet Explorer, Chrome en Opera.

[download_file]

Square Privacy Cleaner kan ook overweg met een aantal externe applicaties als WinRAR, WinZIP, Java en Microsoft Office: ook daar kan je dus sporen van terugvinden in de lijst.

[related_article id=”158578″]

Sporen wissen
Alle sporen worden gewoon onder elkaar opgesomd: verwacht dus geen overzichtelijke of gerubriceerde indeling. Wil je de sporen wissen, dan selecteer je die eerst (vanuit het contextmenu kun je in één keer alle items selecteren) waarna je de Clean-knop indrukt. Het programma is wel zo voorzienig je te vragen of je eerst een systeemherstelpunt wilt aanmaken.

Het is ook mogelijk specifieke items aan een lijst met uitzonderingen toe te voegen: kies dan Add […] to exclusions. De lijst kan je op elk moment bekijken, en overtollige items laten zich ook weer verwijderen. Je kunt de lijst met items ook exporteren naar HTML en CSV, voor eventuele verdere analyse.

Rudimentair maar bruikbaar
Het programma bevat verder nog de menu-optie Utilities, maar die blijkt slechts een verzameling van een handvol tools te zijn die al in Windows zitten, waaronder de registereditor, service- en taakbeheerder en het systeemherstel.

Square Privacy Cleaner is alles bij elkaar een rudimentaire opschoner, maar goed bruikbaar voor wie het opschoonproces snel achter de rug wil hebben. Tot slot vermelden we nog dat het programma zich eveneens in een ‘draagbare’ versie laat downloaden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business